Stichting

De STAM is enigszins uit noodzaak opgericht. Tijdens een biertje drinken in Café De Plaats in december 2011 kwam naar voren dat onder meer de VOM week en Koninginnedag in 2012 niet konden gaan beschikken over de oranje-wit gestreepte tent van de Stichting Sterkste Man omdat deze stichting ging stoppen met haar activiteiten.

Als snel kwamen we tot de conclusie dat het zonde zal zijn als de feesttent niet behouden kon worden voor Montfoort. We hebben zelf altijd genoten van de  (gratis) VOM week en nu lopen onze kinderen daar ook weer met veel plezier rond. Ook Koninginnedag zonder de feesttent konden we ons eigenlijk niet meer voorstellen. Juist op zo’n dag zijn de huren voor feesttent skyhigh dat een vervangende tent niet realistisch is. Niets doen en achteraf dan zeggen “wat zonde” was geen optie . Het plan was geboren om de tent te kopen om deze voor evenementen in Montfoort te behouden.

Na een drukke periode van welles-niettes is uiteindelijk besloten toch door te zetten en op een bijzondere datum, 29 februari 2012, is onder de naam Stichting Tent Activiteiten Montfoort een bijzondere stichting opgericht.

De STAM zal de tent gratis ter beschikking stellen aan de VOM-week. Natuurlijk kunnen ook  andere verenigingen gebruik maken van de tent voor hun toernooi of activiteit. De STAM heeft geen winstoogmerk en door de tent met eventueel vlonders en podium zo goedkoop mogelijk aan te bieden. Op deze manier willen we voor verenigingen en organisaties de (financiële) drempel verlagen om in Montfoort culturele- en sportieve evenementen te (blijven) organiseren. Op deze manier willen de STAM-gasten een bijdrage leveren aan de levendigheid en leefbaarheid van de stad Montfoort.

Inmiddels is het alweer 2023 en we kunnen concluderen dat dankzij de STAM gasten de afgelopen 10 jaar flink wat leven in de Montfoortse brouwerij is gebracht. Allemaal dankzij onze trouwe vrijwilligers en sponsoren! 

Sinds 2013: www.pretinhetpark.nl in samenwerking met Stichting VOM-week 

Sinds 2016: www.pretophetplein.nl in samenwerking met Oranje comité Montfoort 

Sinds 2017: www.pullenopdeplaats.nl in samenwerking met CV Les Boutonniers

Sinds 2018: www.techniekindetent.nl in samenwerking met Technohub Woerden 

Sinds 2019 www.kerkinhetpark.nl in samenwerking met de Montfoortse kerken

Sinds 2020: www.curling-montfoort.nl in samenwerking met Montfoortse IJsclub 

Sinds 2022: www.ijsselweekend.nl in samenwerking met de Lions 't Stigt   

Sinds 2024 www.jaarmarkt-festival.nl in samenwerking met horeca De Plaats

Bouwbedrijf Ad Spruit
Carrosserie Bakker
stam
DM - Interactive
stam
DMB
Dynamic
Interbanket
Jasper de Jong
Kiremko
Peugeot
Profile
Rabobank
Schaik drankenhandel
Smullies
Vendrig
Zeildoek

Ik wil net als de bovenstaande sponsoren stam gast worden!

Meld je aan

Stichting Tent Activiteiten Montfoort - KVK: 54798582 - BTW:NL851444362B01 - Mail: stamtent@hotmail.com | Website door DM Interactive