Curling Montfoort


Aanleiding

In het afgelopen jaar zijn in Montfoort alle evenementen afgelast omdat de 1,5 meter maar moeilijk gerealiseerd kon worden. De STAM heeft eens gekeken naar welke gezellige activiteiten we in deze Coronatijd nog wél veilig met elkaar kunnen doen. Eén ding was duidelijk dit een buitenactiviteit moest worden waarbij de het aantal bezoekers beheerst kan worden en iedereen (op 1,5 meter) kan zitten. Na overleg met de Montfoortse IJsclub is het idee voor “Curling Montfoort” ontstaan.

plus =

Curling banen 

Op dit moment zit heel Nederland weer in lock down maar er komen ongetwijfeld Bourgondisch betere tijden aan. Massale evenementen zijn voorlopig nog een utopie maar graag kijken we wat nog wél kan én verantwoord is.

Vanaf 11 november konden teams zich inschrijving voor de Curling Cup Montfoort. Op 3 december hebben we de maximale capaciteit van 120 teams bereikt. Het is dus NIET meer mogelijk om mee te doen met het curling toernooi 18+. Dat toernooi start zodra het binnen de corona maatregelen mogelijk is.

Vanaf begin decemer liggen op het parkeerterrein bij de Soos in hartje Montfoort twee curling banen. 

Voor de kerstvakantie zijn reeds meer dan 600 kinderen van alle basisscholen lmags geweest om kennis te maken met de curling sport.

Vanaf de lock down van 13 december hebben we de zijkanten van de STAM tent omhoog. Het is koud maar wel droog en omdat de Curling banen in de buitenlucht liggen kan de jeugd tm 17 jaar gewoon gebruik maken van de curling banen. 

Op initiatief van "Montfoort Vitaal" kan de Montfoortse jeugd van 13-17 jaar in de kerstvakantie én in januari op de curling banen spelen!

Kom samen met een vried(in) want al vanaf twee personen kun je een team vormen.of gezellig tegen elkaar spelen. Via het inschrijfformulier kun je aangeven op welke tijd in de middag of avond je wilt komen. 

Beschikbare dagen 27, 28, 29 en 30 december en 2, 8 en 9 januari. 

Voor inschrijvingen en meer informatie voor curling 13 tm 17 jaar  zie deze link. Vol = Vol   Let op !  Vanwege corona maatregelen kunnen ook alleen maar tieners uit Montfoort meedoen!  

Zodra dat binnen de corona regels mogelijk is om voor gezinnen (huishoudens) de baan te reserveren staat dit op deze website en Facebook / Instagram.  

Wilt u tijdens de donkere wintermaanden ook een paar avonden gezellig onder de mensen? Meldt u dan aan als vrijwilliger via het aanmeldingsformulier. 

Corona proof

De exacte invulling van Curling Montfoort hangt af van de op dat moment geldende corona maatregelen maar we geloven erin dat Curling Montfoort Corona proof georganiseerd kan worden. 

De jeugd tot en met 18 kan waarschijnlijk het eerste de banen op omdat voor hun geen beperkingen voor het sporten zit. Zodra de Montfoortse horeca weer open is kunnen de volwassenen ook curling gaan spelen.  

Er wordt in de (overdekte) buitenlucht gespeeld. Iedere speler heeft zijn eigen steen en na iedere wedstrijd worden de stenen ontsmet.

Op Corona risiconiveau 3 (zoals voor 13 oktober) kunnen we per speelavond van 19.00 tot 22.00 uur 10 curlingteams van elk 4 personen ontvangen. Op die manier kunnen 40 personen (24 binnen en 16 buiten op de baan) met elkaar een leuke avond of middag hebben. Ieder team speelt twee wedstrijden op een avond.

Binnen in de Soos kunnen de teams die later op de avond nog moeten spelen op 1,5 meter afstand en aan de tafels van maximaal 4 personen plaatsnemen om onder het genot van een warme chocomel, biertje of Gluhwein even na te praten.

Realisatie 

Curling Montfoort is mogelijk dankzij vele vrijwilligers en ondernemers die op deze manier Montfoorters een leuke activiteit willen bieden om weer eens gezellig en veilig met elkaar af te spreken.

Zo is Veenbrink RVS trotse baansponsor van Curling Montfoort en dragen Profipack, Hoveniersbedrijf Jasper de Jong, Rabobank hun bedrijfsnaam uit op de curling stenen. Jumbo Montfoort is sponsor van het toernooi voor de basisschool, het ondernemersfonds steunt de Bedrijven competitie en Dela fonds realiseert de Curling Cup voor junioren en senioren. 

Wilt u in de donkere wintermaanden ook een paar avonden gezellig onder de mensen?  meldt u dan aan als vrijwilliger via het aanmeldingsformulier op deze webiste. 

Het is de bedoeling van STAM en de Montfoortse IJsclub om van Curling Montfoort een jaarlijks terugkerende activiteit te maken waarin jong en oud elkaar ontmoet langs de curling baan. U kunt Curling Montfoort sponsoren. Voor € 100 komt uw bedrijfslogo gedurende de het toenooi langs op de LED schermen binnen in de soos en buiten in de tent. Wilt u ook als bedrijf op een positieve manier uitdragen via  Curling Montfoort neem dan contact op over de mogelijkheden via curlingmontfoort@gmail.com . 

Verder kunt u de helpen Curling Montfoort en andere evenementen in Montfoort te realiseren door als particulier voor € 10,- vriend van de STAM te worden. Bedrijven kunnen voor € 100,-per jaar STAM gast worden en hangen dan met hun bedrijfslogo bij alle evenemenen waarbij de STAM tent gebruikt wordt. 

Met elkaar maken we (winters) Montfoort nóg leuker!

BANNER TOP222

frdsxcvbnkml,

profi

zijkanten open

 

                  stenebfghjk

sdfghj

Stichting Tent Activiteiten Montfoort - KVK: 54798582 - BTW:NL851444362B01 - Mail: stamtent@hotmail.com | Website door DM Interactive