Curling Montfoort


Aanleiding

In het afgelopen jaar zijn in Montfoort alle evenementen afgelast omdat de 1,5 meter maar moeilijk gerealiseerd kon worden. De STAM heeft eens gekeken naar welke gezellige activiteiten we in deze Coronatijd nog wél veilig met elkaar kunnen doen. Eén ding was duidelijk dit een buitenactiviteit moest worden waarbij de het aantal bezoekers beheerst kan worden en iedereen (op 1,5 meter) kan zitten.  Na overleg met de Montfoortse IJsclub is het idee voor “Curling Montfoort” ontstaan.

plus =

Curling banen 

Op dit moment zit heel Nederland weer in een gedeeltelijke lock down maar er komen ongetwijfeld Bourgondisch betere tijden aan.  Massale evenementen zijn voorlopig nog een utopie maar graag kijken we wat nog wél kan én verantwoord is.

De STAM en Montfoortse ijsclub willen, zodra het weer 100% veilig kan én mag, op het parkeerterrein bij de Soos in hartje Montfoort twee curling banen aanleggen.

Op deze twee curling banen kunnen familie-, vrienden- en bedrijventeams op meerdere speelavonden gaan strijden om de felbegeerde Curling Cup Montfoort. Verder worden de banen een aantal middagen en avonden gereserveerd voor de basis- en middelbare scholieren, een senioren toernooi en een middag waarin mensen met een beperking centraal staan.  Op de uren dat er geen toernooi of activiteit gepland is kunnen groepen / families de baan reserveren.

Corona proof

De exacte invulling van Curling Montfoort hangt af van de op dat moment geldende corona maatregelen maar we geloven erin dat Curling Montfoort Corona proof georganiseerd kan worden. 

De curlingbanen kunnen worden geopend zodra de Corona maatregelen op maximaal risiconiveau 3 zitten. We hopen dat dit op 1 december al het geval is maar zo niet dan openen we Curling Montfoort een paar weken later.

Op risiconiveau 3 kunnen we per speelavond van 19.00 tot 22.00 uur 10 curlingteams van elk 4 personen ontvangen. Op die manier kunnen 40 personen (24 binnen en 16 buiten op de baan) met elkaar een leuke avond of middag hebben. Ieder team speelt twee wedstrijden op een avond.

Er wordt in de (overdekte) buitenlucht gespeeld. Iedere speler heeft zijn eigen steen en na iedere wedstrijd worden de stenen ontsmet. Binnen in de Soos kunnen de teams die later op de avond nog moeten spelen op 1,5 meter afstand en aan de tafels van maximaal 4 personen plaatsnemen om onder het genot van een warme chocomel, biertje of Gluhwein even na te praten.

Curling Montfoort is mogelijk dankzij vele vrijwilligers en ondernemers die op deze manier Montfoorters een leuke activiteit willen bieden om weer eens gezellig en veilig met elkaar af te spreken. Zo is Veenbrink RVS trotse baansponsor van Curling Montfoort en dragen Profipack, Hoveniersbedrijf Jasper de Jong, Rabobank & Jumbo hun bedrijfsnaam uit op de curling stenen.

Financiering

Het is de bedoeling van STAM en de Montfoortse IJsclub om van Curling Montfoort een jaarlijks terugkerende activiteit te maken waarin jong en oud elkaar ontmoet langs de curling baan.

We stonden en staan voor grote uitdagingen maar we zijn er bijna! We hopen de komende de laatste hobbels te kunnen nemen en eind oktober de inschrijvingen te openen.

Dit kan alleen maar dankzij diverse ondernemers en vrijwilligers die zich reeds aan “Curling Montfoort” hebben verbonden.

Met onder meer de Rabobank Clubkas aktie willen we zoveel mogelijk stemmen binnenhalen om de opstartkosten van Curling Montfoort te financieren die we ook andere jaren kunnen gebruiken. (aankleding, banners, ondergrond baan, heaters enz). Dus stem op STAM als je ook gezellig wilt Curlen deze winter. 

Verder kunt u de helpen Curling Montfoort en andere evenementen in Montfoort te realiseren door als particulier voor € 10,- vriend van de STAM te worden. Bedrijven kunnen voor € 100,-per jaar STAM gast worden.

Met elkaar maken we (winters) Montfoort nóg leuker!

leeg

curling stam 2

Baansponsor & founding partner                      

  Veenbrink RVS

Curling stenen sponsor                                    

Rabobank Utrechtse Waarden,  Profipack verpakkingsmaterialen,  Hoveniersbedrijf Jasper de Jong, Jumbo Aarnoudse

-Toernooi sponsoren

Dela Curling verbindt! toernooi 

Wilt u ook als bedrijf ook uw naam verbinden aan een van de toernooien of doelgroepmiddagen van Curling Montfoort neem dan contact op over de mogelijkheden via curlingmontfoort@gmail.com . 

                  

Stichting Tent Activiteiten Montfoort - KVK: 54798582 - BTW:NL851444362B01 - Mail: stamtent@hotmail.com | Website door DM Interactive