Curling Verbindt Montfoort


Aanleiding

In het afgelopen jaar zijn in Montfoort alle evenementen afgelast omdat de 1,5 meter maar moeilijk gerealiseerd kon worden. De STAM heeft eens gekeken naar welke gezellige activiteiten we in deze Coronatijd nog wél veilig met elkaar kunnen doen. Eén ding was duidelijk dit een buitenactiviteit moest worden waarbij de het aantal bezoekers beheerst kan worden en iedereen (op 1,5 meter) kan zitten. Na overleg met de Montfoortse IJsclub is het idee voor “Curling Montfoort” ontstaan. Met steun van het Dela fonds en Veenbrink RVS en de curling stenen sponsoren kon dit ondnaks Corona toch gerealiseerd worden.

plus =

Curling banen 

Vanaf de lock down van 13 december hebben we de zijkanten van de STAM tent omhoog gedaan.  Het is koud maar wel droog en omdat de Curling banen in de buitenlucht liggen kan de jeugd tm 17 jaar gewoon gebruik maken van de curling banen. Buiten sporten is tijdens de lock down namelijk gewoon toegestaan.

Deze winter hebben al meer dan 1.500 basis- en middelbare scholieren kennis gemaakt met de curling sport.

De volwassenen moesten lang geduld hebben maar vanaf 3 maart is het mogelijk om te duo curlen. Buiten sporten is namelijk toegestaan in groepjes van twee.

Inmiddels hebben 60 van 4 personen teams zich aangemeld om met en tegen elkaar te gaan curlen.

Er wordt in de (overdekte) buitenlucht gespeeld. Iedere speler heeft zijn eigen steen en na iedere wedstrijd worden de stenen ontsmet.

Na het duo culing komen de kinderen met een beperking Curling afsluiten en worden de banen weer afgebroken.

Volgende winter hopen we dan weer te kunnen curlen met een biertje, gluhwein en publiek ! 

Realisatie 

Curling Montfoort is mogelijk dankzij vele vrijwilligers en sponsoren die op deze manier Montfoorters een leuke activiteit willen bieden om weer eens gezellig en veilig met elkaar af te spreken.

Dankzij Dela fonds kunnen de diverse generaties elkaar ontmoeten rond de ijsbaan tijdens Curling Cup voor junioren en senioren.

Jumbo realiseert het curlen voor de basisscholen en via de bedrijvenvereniging Montfoort kunnen bedrijven curlen met hun personeel . 

Wilt u in de donkere wintermaanden ook een paar avonden gezellig onder de mensen?  meldt u dan aan als vrijwilliger via het aanmeldingsformulier op deze webiste. 

Met elkaar maken we (winters) Montfoort nóg leuker!

erdcf

asertgh

ertgb

;lkjhgtr

cvghj

bvhiol

                  

.lkjh

Stichting Tent Activiteiten Montfoort - KVK: 54798582 - BTW:NL851444362B01 - Mail: stamtent@hotmail.com | Website door DM Interactive