IJsselweekend Montfoort

1e IJsselweekend Montfoort en logo ontwerp wedstrijd

Laatste weekend van juni het 1e IJsselweekend Montfoort! 

De STAM en Lions ’t Stigt hebben de handen ineen geslagen om nu eindelijk eens een evenement aan onze Hollandse IIssel te realiseren.

Op deze manier willen we laten zien dat Montfoort een mooie Bourgondische stad aan het water is dat veel te bieden heeft op het gebied van cultuur, streekproducten, eten én gezelligheid.

Hoe de exacte invulling van het 1e IJsselweekend eruit komt te zien zal in de maanden februari en maart duidelijk worden maar het gaat echt gebeuren!

Live muziek, eten, drinken, proeverijen op de kades aan de Hollandse IJssel!

Het leuke is dat tot 50 jaar geleden al concerten werden gegeven op het stenen plateau aan het begin van de IJsselkade. Voor de oorlog speelden de muzikanten in de open lucht voor het publiek dat op de IJsselbrug en Onder de Boompjes stond. (zie ook achtergrond foto met dank aan Adri van Rooijen) Na de oorlog is er een muziektent geplaatst die dienst deed tot de jaren 70. Daarna werd het ruim 50 jaar stil bij de IJsselpoort ….

Die lange muziekpauze wordt op vrijdag 26 juni 2020 doorbroken met de 1e editie van "Het IJsselconcert". De organisatie is op dit moment druk bezig met een verassend programma van klassieke muziek, opera en jazz. Later via deze site en FB pagina meer nieuws over de invulling.

Op zaterdag 27 juni staat naast live muziek vanaf ongeveer 15.00 uur  “Ter land ter zee & over de IJssel" op het programma. Deelnemers kunnen per fiets van de helling af en over een smalle balk de bel te bereiken. Meedoen is natuurlijk belangrijker dan winnen maar er zijn mooie prijzen voor de snelste en natuurlijk de mooiste verklede fiets. Meer info over de inschrijving volgt zodra er afstemming is met de instanties die gaan over de pleziervaart.

oude foto 2

Naast muziek komen op "Onder de Boompjes" als aan de kant van "De IJsselkade" tafels en banken staan waar u samen of met een vriendengroep kunt genieten van diverse proeverijen.

Om het IJsselweekend te financieren kunt u een 3-gangen diner en/of een tapas arrangement boeken via www.montfoorttickets.nl  Dit zal voor u geserveerd worden op het grote (drijvende) terras achter de IJsselpoort met zicht op het podium!

Via www.montfoorttickets.nl kunt u vooralsnog kiezen uit de onderstaande arrangementen:

-Zitplaats & 3-gangen diner van 17.30-20.30 uur op terras op/aan de IJssel achter het Oude Stadhuis tegenover het podium € 55,-

-Zitplaats & Tapas arrangement van 21.00-0.30 uur terras op/aan de IJssel achter het Oude Stadhuis tegenover het podium € 40,-

Een gedeelte van de opbrengst van diner arrangementen zal naar het goede doel ALS gaan!

Natuurlijk is er ook een logo nodig voor het IJsselweekend Montfoort. De organisatie nodigt iedereen uit om voor 1 maart een logo te ontwerpen en in te sturen naar info@ijsselweekend.  De ontwerper van het winnende logo wint een tablet ter waarde van € 300,-

Het wordt nog een hele klus maar met de hulp van Montfoorters en bedrijven gaat het vast lukken om een mooi 1e IJsselweekend te realiseren.

Voor deze 1e editie zijn naar bedrijven en particulieren die als sponsor of donateur willen helpen om de 1e editie te realiseren en zo de basis te leggen voor een IJsselweekend dat past bij ons stadje aan de IJssel. Meer info om uw bedrijfsnaam aan het evenemen te verbinden of donateur te worden  via deze link.

Ook kunt u voor € 10 (als gezin)  "vriend van de STAM" worden. Daarmee helpt u het  IJsselweekend van de grond (of beter gezegd uit het water te krijgen)  Meer info via "Vriend van de STAM"

oude foto

ter land ter zee

Stichting Tent Activiteiten Montfoort - KVK: 54798582 - BTW:NL851444362B01 - Mail: stamtent@hotmail.com | Website door DM Interactive